
Testosteron seviyesi düşük olan erkeklerde genellikle testosteron takviyesi öneriliyor. Bu takviyeleri almak için çeşitli yöntemler var. Bu yöntemlerden biri de enjeksiyon.
Enjeksiyon belirli periyotları olan ve genellikle başarı sağlanan bir tedavi yöntemi. Peki testosteron enjeksiyonu içildiği zaman ne oluyor ve zararları var mı? Tüm merak edilenleri bir araya getirdik.
Testosteron enjeksiyonu içmek zararlı mı?
Pek çok uzmana göre testosteron takviyesi özellikle testosteron seviyesi düşük olan erkekler için gerekli. Elbette takviyenin doğru şekilde ve abartılmadan yapılması gerekiyor.
Bu alanda en sık başvurulan yöntemlerden biri testosteron enjeksiyonu. Belirli aralıklarla gerçekleşen enjeksiyon işlemi, erkeklerde testosteron seviyesini yükseltmek konusunda en başarılı yöntemlerin başında geliyor.
Bu tedavi genellikle damarlardan enjeksiyon şeklinde gerçekleşiyor. Fakat eğer bunu istemezseniz, testosteron artırıcı ilaçlar da kullanmanız mümkün. Aynı zamanda söz konusu enjeksiyonu içmek, çeşitli sağlık sorunlarının meydana gelmesine neden olabilir.
Bu yüzden de testosteron enjeksiyonunun doğru şekilde kullanılması büyük önem taşımaktadır. Bir diğer yandan erkeklerin yaşına bağlı olarak olması gereken ideal testosteron seviyeleri farklılık gösterebilir. Bu yüzden tedavinin dozu belirlenirken bu durumun da göz önünde bulundurulması gerekir.
Testosteron takviyesi nasıl olmalı?
Testosteron tedavisi enjeksiyon yoluyla gerçekleşebileceği gibi, ağızdan alınan ilaçlar ya da jeller kullanılarak da yapılabilir. Bu durum doktorların tavsiyesi ya da hastanın tercihlerine göre değişebilir.
Testosteron seviyesinin düşük olduğu durumlarda testosteron takviyesi uygulanmalıdır çünkü bu durum erkeklerin yaşam kalitesi ve sağlığı açısından büyük önem taşır.
Testosteron enjeksiyonu yöntemi kullanılacaksa, bu iki farklı süreç ile gerçekleşebilir. Hastanın durumuna göre 2-3 haftalık periyotlar ya da 3-6 aylık periyotlar uygulanabilir.
Eğer testosteron takviyesi ihtiyacı bulunan erkeklerde prostat kanseri varsa ya da prostat kanseri riski bulunuyorsa, bu durumda enjeksiyon önerilmez. Böyle durumlar için geliştirilmiş olan alternatif yöntemlere başvurmak gerekir.
Testosteron tedavisini bir doktor ile yapabileceğiniz gibi, testosteron artırıcı ilaçları da kullanabilirsiniz. Burada önemli olan testosteron seviyesini belirlemektir. Hemen ardından testosteron takviyesi almak için uygun olup olmadığınıza karar verebilirsiniz.