
Testosteron seviyesini arttıran yiyecekler aynı zamanda östrojen seviyesini düşürür. Bu da daha sağlıklı bir kas gelişimi ve daha sağlıklı bir cinsel hayat demektir. Beslenme alışkanlıkları ve egzersizler ile birlikte takviye ilaçlar kullanmak, burada kilit noktayı oluşturuyor.
Peki beslenme programı içerisine lahana yerleştirmek testosteron seviyesini düşürür mü, yoksa arttırır mı? Hep birlikte bakalım.
Lahana testosteron seviyesini düşürüyor mu?
Östrojen hormonunu düşürmek, her zaman testosteron hormonunun artmasına neden olmaz. Fakat bazı yiyecekler bunu sağlayabilir ve bu yiyeceklerden biri de lahanadır.
Vücudumuzda aromataz denilen bir enzim bulunur ve bu enzim testosteron hormonunu östrojene dönüştürür. Fakat lahana içerisinde bulunan çinko, aromataz enziminin oluşmasını engeller. Aynı zamanda lahana ile birlikte baklagiller, fındık ve fıstık gibi kuruyemişler, süt ürünleri, istiridye ve kümes hayvanları da tüketilebilir.
Yine çinko bakımından zengin olan ve takviye edici görevi gören testosteron artırıcı ilaçlar da iyi bir alternatif olarak değerlendirilebilir.
Yalnızca beyaz lahana değil, aynı zamanda diğer lahana türlerinin pek çoğu da anti-östrojenik bir etkiye sahiptir. Bu sayede testosteron seviyesinin yükselmesine yardımcı olur.
Aynı zamanda beyaz lahana pek çok vitamin ve mineral ile birlikte yüksek miktarda lif içerir. Ham olarak tüketilmesi önerilse de haşlanmış olarak da tüketilebilir.
Lahana tüketemiyorsanız takviye ediciler tercih edin!
Eğer doğru şekilde ve düzenli olarak takviye edici ilaçlar kullanırsanız, vücudunuzdaki testosteron ve östrojen dengesini kurabilirsiniz. Testosteron dengeleyici ilaçların nasıl kullanılacağına dair bilgilere de kolaylıkla ulaşmanız mümkün.
Testosteron ses kalınlaşması, yüzde kılların çıkması ve kas gelişimi gibi konularda oldukça etkilidir. Aynı zamanda sperm sayısını arttırdığına dair yapılmış olan çalışmalar da bulunmaktadır.
Bazı insanlar alerjik olmaları ya da başka sebeplere bağlı olan testosteron seviyesini arttıran her yiyeceği tüketemeyebilirler. Bu durumda geriye yalnızca takviye ediciler kullanmak kalır. bu ilaçların zararlı olduğuna dair pek çok spekülasyon bulunsa da, ortada kanıtlanmış olan bir şey yoktur.
Bu yüzden bu ilaçları şüpheye düşmeden, gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.